Honda spreman na smanjenje plaće samo da pređe u Milan

Japanac želi na San Siro

Honda spreman na smanjenje plaće samo da pređe u Milan

E. Škorić

Japanski nogometni reprezentativac Keisuke Honda pristao je i na smanjenje plaće kako bi prešao u Milan.

Veznjak CSKA ima do decembra ugovor s Milanom i tada bi, prema nekim medijskim izvještajima, trebao potpisati ugovor s Rossonerima. 

Međutim, talijanski klub namjerava ga dovesti do kraja ovog prijelaznog roka. To želi i Japanac, pa je odlučio smanjiti svoju plaću s 2.5 na 1.8 miliona eura godišnje, tako da bi Milan imao porebnih pet miliona eura da isplati Moskovljanima na ime obeštećenja.

Honda bi se u srijedu (danas) trebao sastati s predstavnicima Milana kako bi dogovorili uvjete saradnje, a onda bi i CSKA trebao odobriti transfer. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.