Honduras poslao svjetske i evropske prvake kući

Olimpijski nogometni turnir

Honduras poslao svjetske i evropske prvake kući

Edmir Škorić

Veliko iznenađenje priredili su nogometaši Hondurasa u drugom kolu olimpijskog turnira u Londonu. S minimalnih 1:0 savladali su Španiju...

 

Nakon što su poraženi od Japana, Španci su i u drugom kolu doživjeli neugodno iznenađenje, a ni ovoga puta nisu uspjeli zatresti protivničku mrežu. Na St. James' Parku u Newcastleu presudio im je Jerry Bengston. 

 

Dvadesetpetogodišnji ofanzivac New Englanda postigao je pogodak u sedmoj minuti, a Furija je u finišu propustila barem sedam zicera. Za njih je turnir završen, pa susret s Marokom im i nije od nekog značaja. 

 

Velika Britanija je s 3:1 savladala Ujedinjene Arapske Emirate. Iskusni veznjak Manchester Uniteda Ryan Giggs u 16. minuti korisit ubačaj Bellamyja i glavom pogađa za 1:0.

 

U 73. minuti na 2:1 je povisio Scott Sinclair, a Arapi uspjeli nešto ranije izjednačiti preko Al Falasija. Konačnih 3:1 postavio je Daniel Sturridge u 76. minuti susreta. 

 

Britancima će biti dovoljan i bod protiv Urugvaja u posljednjem kolu za prolaz u četvrtfinale. U grupi A Senegal i VB imaju po četiri boda,Urugvaj 3, UAE nijedan bod. 

 

Olimpijske igre, nogomet:

 

Španija - Honduras 0:1 (Bengston 7)

Velika Britanija - UAE 3:1 (Giggs 16, Sinclair 73, Sturridge 76/ Al Falasi R. E. S.A 60)

 





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.