Navijački osvrt na derbi

Horde zla i Manijaci ponovo su bili u svom elementu

Derbi na terenu nije opravdao očekivanja. Nije bilo onoga zbog čega se dolazi na fudbalske utakmice – golova. 

Ipak, "bitka" na tribinama bila je itekako interesantnija. Iako ni sjeverna, a ni južna tribina nisu bile ispunjena do kraja, u pojedinim momentima na obje tribine najvećeg bh. stadiona bilo je itekako pakleno.

Pakleno je možda prava riječ za period utakmice kada su najvatreniji navijači Sarajeva napravili veliku bakljadu koja će zasigurno dodatno osiromašiti klupsku kasu, da mi koji minut kasnije velikom bakljadom uzvratili i navijači Željezničara.

Bilo je tu i prepucavanja parolama, a Horde zla su se parolom odale počast dvojici braće, koji su poginuli u nedavnoj saobraćajnoj nesreći, a koji su bili navijači FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najzanimljiviji navijački detalj bilo je jako lijep dekor na samome početku susreta kada je na svjevernoj tribini "podignuta" koreografija.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa 102. Sarajevskog derbija, kada je riječ o navijačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije