Horić: Nadam se da ćemo Grbavicu napustiti uzdignute glave

Kapiten Zeničana pred duel sa Željezničarom

Horić: Nadam se da ćemo Grbavicu napustiti uzdignute glave

Nogometaši Čelika u najefikasnijoj nogometnoj predstavi ove sezone, pred svojim navijačima deklasirali su Zvijezdu iz Gradačca (4:1), te na najbolji mogući način najavili derbi protiv Željezničara u narednom kolu.

Jedan od najboljih igrača Čelika ove sezone je kapiten Kenan Horić koji je protiv Zvijezde ponio epitet igrača utakmice. Fantastična partija na mjestu stopera, te postignut pogodak nakon kornera Stajića začinili su sjajnu predstavu 23-godišnjeg igrača Čelika.

 

Zeničani su ponovo pri vrhu tabele, a da bi se pomjerili još koju poziciju više moraju osvojiti koji bod i na strani. Naredno kolo donosi derbi starih rivala i ljutih suparnika, a mladi Horić obećava da će učiniti sve da se iz Sarajeva vrate neporaženi.

 

"Zadovoljni smo pobjedom protiv solidne Zvijezde koja se voli nadigravati što je nama olakšalo dosta da igramo svoju igru, te na kraju zasluženo slavimo. Veoma je bitno da smo pred efikasne utakmice odigrali korektnu utakmicu bez kartona kako bi se sačuvali za narednu utakmicu. Mešanović i Stajić su zbog povreda napustili teren, ali se nadam da će se uspjeti oporaviti do subote kako bi se u najjačem sastavu suprostavili aktuelnom prvaku", kaže Horić.

 

Čelik posljednjih godina nema mnogo uspjeha protiv Željezničara

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Serija Želje je krenula dolaskom Amara Osima na mjesto trenera, a posljednjih godina su nam sigurno nezgodan protivnik protiv kojeg nemamo dobar omjer. Tradicije i jesu da se ruše, a nadam se da ćemo mi u subotu konačno odigrati dobru utakmicu i Grbavicu napustiti uzdignute glave. Željezničar je aktuelni prvak i trenutno vodeći na tabeli, a protiv nas se u ekipu vračaju Jamak i Bekrić tako da će i oni dosta ojačani istrčati protiv nas. Očekujem prelijep ambijent i sjajnu atmosferu, a ne sumnjam da će naši navijači doći u velikom broju da nam pomognu u ostvarenju što boljeg rezultata", kazao je mladi Zeničanin za SportSport.ba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.