Horić: Želim se dokazati u dresu Čelika

Horić: Želim se dokazati u dresu Čelika

Edmir Škorić

Vrlo dobru sezonu u dresu finaliste Kupa BiH, Čelika, imao je mladi Kenan Horić. Defanzivni veznjak skoro da nije odigrao lošu partiju i za kratko vrijeme je stekao simpatije velikog dijela navijača zeničkog kluba.

U razgovoru za SportSport.ba potencijalni mladi reprezentativac govorio je o protekloj sezoni kao i svojim planovima za budućnost:

''Sigurno da uvijek može bolje, kako moje igre i nastupi u ovoj sezoni tako i igra Čelika. Svi smo očekivali i nadali da će trofej Kupa BiH ostati u Zenici. Međutim, Željo nas je nadigrao u svim segmentima igre i ja im na tome čestitam. Mislim da smo mogli puno više napraviti u ovoj sezoni ali je bilo dosta turbulencija u i oko kluba, pa se to odrazilo i na ekipu. Ipak je uspjeh i finale Kupa'', govori Horić i nastavlja:

''Što se tiče naredne sezone, mora da se posloži dosta stvari i dosta toga zavisi od ekipe s kojom ćemo ući u narednu sezonu. Vjerujem u Čelkovo bolje sutra''.

Osvrnuo se mladi fudbaler i na susret finala Kupa koji je njegov tim izgubio od sarajevskog Željezničara:

''Presudilo je njihovo iskustvo igranja velikih utakmica i rani gol koji nas je poremetio kao i naš neiskorišteni penal koji nas je koliko - toliko mogao vratiti u utakmicu. Bili su bolji i na tome im treba još jednom čestitati!''

''Trenutno se ne mogu zamisliti u drugom bh. klubu jer se želim nametnuti i afirmisati u dresu voljenog Čelika. Čelik je veliki klub i nadam se da će se vratiti na stare slave u narednim sezonama i da ćemo prekinuti tako dugi post neosvajanja trofeja u bh. ligi. Grad i navijači su to zaslužili. Moji planovi su vezani za Čelik jer me ugovor veže na jos 2 godine i želim da budem standardan i da se izborim za poziv u mladu reprezentaciju BiH. Vjerujem u rad i nadam se da će mi se to vratiti kroz karijeru'', rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba mladi fudbaler Čelika Kenan Horić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.