Sportske pripreme u Bosni i Hercegovini

Hotel Brotnjo - oaza bh. premijerligaša

M. Skaka

Nakon što je veliki sniježni talas koji je zahvatio našu zemlju počeo da jenjava, sportski klubovi vratili su se pripremama, a jedna od najčešićih destinacija je Hercegovina, sve češće Čitluk koji se nameće svojim odličnim kapacitetima.

Mogućnost korištenje otvorenih travnatih terena, zatvorenog fitnes centra, bazena i spa centra, ali i sam hercegovački zrak dovoljan su razlog sa se sve više klubova odlučuje pripreme provesti u Čitluku, tačnije hotelu Brotnjo.

"Hotel Brotnjo je naša stalna baza za pripreme, i ljetne i zimske. Ovdje se doista osjećamo odlično, radnici hotela poklanjaju nam veliku pažnju i zaslužuju samo riječi hvale. Siguran sam da će Olimpic i u narednom periodu dolaziti u Čitluk, odnosno u Hotel Brotnjo", za SportSport.ba je rekao trener Vukova, Nedim Jusufbegović, a treba napomenuti da riječi hvale za uslugu u Hotelu Brotnjo imaju i fudbaleri, te čelnici FK Sarajevo, koji su jedan dio zimskih priprema proveeli u Čitluku.

Hotel Brotnjo nalazi se u Čitluku, gradu udaljenom svega 3 kilometra od velikog marijanskog svetišta Međugorja i 20km od Mostara, grada u srcu Hercegovine.

Zahvaljujući bogatstvu sadržaja, mirnoj i ugodnoj atmosferi, ljubaznom osoblju, kao i vrhunskoj gastronomskoj ponudi hotel Brotnjo je još 2007.godine primljen u IHRU, (međunarodnu asocijaciju hotelijera i restoratera) što je zasigurno dokaz kvalitete ovog hotela, kao i motiv za daljnje unapređivanje ponude i osluškivanje potreba gostiju hotela.

U hotelu Brotnjo je uveden itegrirani sustav upravljanja kvalitetom prema standardu ISO 9001:2008 i sustav upravljanja sigurnošću hrane HACCP.  Hotelski restoran „Grappolo“ dobitnik je „Grimizne kugle“, nagrade za najljepše uređen ugostiteljski objekt u BiH za 2009.godinu, i „Zlatne ugostiteljske krune“ za 2009.godinu kao najbolji restoran u sklopu hotela u Bosni i Hercegovini.

U sklopu hotela Brotnjo nalaze se: svečana dvorana, restoran, 2 vrtne terase, hercegovačka konoba, caffe bar, 2 kongresne dvorane, Wellness Spa Centar (bazen, jacuzzi, parna sauna, turska kupelj, solarij, fitness sala, masaže, fizikalna terapija).

U prizemlju hotela nalaze se banka, parfumerija, zlatarna, osiguravajuće društvo, trgovina prehrane, frizerski salon, Lutrija BiH. Sveukupno gledajući sve su ovo sadržaji prilagođeni potrebama poslovnih ljudi, gostima željnih opuštanja, kao i onima koji žele provesti ugodne trenutke druženja s obitelji i prijateljima ili poslovnim partnerima.

Sa direktorom hotela, gospodinom Stjepanom Primorcem, razgovarali smo o kapacitetima, te svemu onome što Čitluk i Hotel Brotnjo mogu ponuditi sportskim ekipama koje se pripremaju za nastupajuće utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.