Hotić kandidat za trenera Želje
Demir Hotić

Obavio razgovore sa Upravom „plavih“

Hotić kandidat za trenera Želje

Simu Krunića na klupi FK Željezničar uskoro bi mogao naslijediti Demir Hotić, prvi igrač iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio titulu šampiona Bundeslige, 1991. godine s Kaiserslauternom, piše danas „Avaz“.
Poslije igračke karijere u kojoj je nosio i dres slavog tuttgarta, Hotić je bio trener juniora Kaiserslauterna, Tusu Diseldorfa i turskog Genchelbirligija.

„Rado bih došao u Željezničar. Dobro znam historiju tog kluba i kakvi su asovi igrali. Nedavno sam bio u Sarajevu i uvjerio se da Željezničar ima potencijal da postane solidan evropski klub“, istakao je Hotić za naš najtiražniji dnevni list.

Hotić je rekao i kako je obavio razgovore sa čelnicima Želje.

„Zainteresiran sam, i to ne zbog novca, znam da ga kod nas nema. Privlači me mogućnost da pomognem jednom uglednom klubu iz svoje domovine“, naglasio je Hotić, 46-godišnjak rođen u Bosanskom Novom.

On smatra da ima model kako raditi u tmurnoj zbilji našeg fudbala.

“Sistem je najvažniji, sistem sve stvara. Toliko sam dugo u Njemačkoj i tačno znam kako treba izgledati sistem koji jednom klubu, jednostavno, mora donijeti rezultate. Mene interesiraju red, rad i disciplina. Igrači moraju osam sati biti na stadionu i disati za klub“, kazao je Hotić, ali i dodao:

„Nije moje da sada obećavam kule i gradove, ali sam definitivno siguran da mogu ugovoriti dolazak ekipa iz Bundes lige, zainteresirati njemačke firme, dovesti njihove menadžere. Džeko i Štilić ne moraju ići prvo u Češku ili Poljsku, mogu iz BiH direktno u Bundes ligu. Nakon blistavih partija Ibiševića, Salihovića, Džeke i Misimovića, naši su igrači sada posebno na cijeni“.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.