Hotić: Nećemo igrati derbi u srijedu

Velež traži promjenu termina meča sa Zrinjskim

Hotić: Nećemo igrati derbi u srijedu

D. Banović

Trener mostarskog Veleža Demir Hotić izjavio je za SportSport.ba kako njegova ekipa ne planira igrati mostarski derbi kako je to bilo planirano, u srijedu 18. avgusta.

Naime, mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža trebao se odigrati u prvom kolu Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine ove sezone, ali je dogovorena odgoda zbog učešća Plemića u pretkolu Evropske lige.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zakazao je novi termin ove utakmice za srijedu 18. avgusta, na šta su u veležu ogorčeni i ne namjeravaju taj dan igrati utakmicu.

"Poslali smo zvanični dopis na adresu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana i to na ruke generalnom sekretaru Jasminu Bakoviću, ali nam do danas niko nije odgovorio. Mi u srijedu nećemo igrati derbi, jer nama taj termin ama baš nikako ne odgovara. Poslali smo prijedlog da se utakmica zakaže za 5. septembar, ali, kako sam rekao, niko nam se nije udostojio odgovoriti. Nećemo pristati da se jednoj ekipi udovoljava na štetu druge", kategoričan je Hotić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.