Hotić potvrdio ostavku
Ko će naslijediti Hotića ?

Velež opet bez šefa stručnog štaba

Hotić potvrdio ostavku

M. Maksimović

Velež je opet nakon utakmice sa Željezničarom ostao bez šefa stručnog štaba. Prošle sezone je Željezničar u 26.kolu kao gost pobjedio Velež nakon čega je tadašnji šef struke Abdulah Ibraković podnio ostavku. Ove sezone je Velež u osmom kolu dočekao Željezničar koji je opet bio bolji, a dosadašnji trener Demir Hotić je dva dana kasnije odlučio podići sidro.

S obzirom na rezultate u posljednje četiri utakmice ovaj potez je samo rijetke iznenadio. Da nešto ne štima u ekipi bilo je vidljivo u posljednje vrijeme, jer Velež u Vrapčićima rijetko kada gubi bodove, a pogotovo ne na način kao što je to bio slučaj protiv Zvijezde, Željezničara. O razlozima ostavke, Hotić kaže:

''Ovu ekipu sam preuzeo kada bi to uradio malo ko, ali ne žalim niti jednog trenutka kojeg sam proveo sa ovim sjajnim momcima, jer nije mala stvar raditi u Veležu. Nažalost, ja sam tu došao kada je klub bio u velikim problemima, jer je i grad, država također u problemima. Upravo zbog toga ja kažem, da nije Demir Hotić isključivi krivac za ovu situaciju, baš kao što nisu sami niti igrači kako se želi prikazati u javnosti. Vidjeli ste šta nam se dešavalo u utakmicama protiv Zvijezde i Željezničara i to su stvari koje se Veležu kao klubu ne smiju dešavati. Razgovarao sa ljudima u klubu predlagao sam neke stvari, tražio sam neka pojačanja, ali jednostavo to nije to. Zbog ta sam odlučio podnijeti ostavku''.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.