Hotić: Rad i trud mora doći do izražaja
Slavlje igrača Veleža

Nakon druge prvenstvene pobjede

Hotić: Rad i trud mora doći do izražaja

M. Maksimović

Pogled na tabelu će reći da je Velež nakon četiri nepotpuna kola osvojio sedam od devet mogučih bodova, ali i da je jedina neporažena ekipa u prvenstvu, što zvuči pomalo nevjerovatno. Jer ono što je prošao Velež ovog ljeta, nije prošao niti jedan klub u BiH.

Treneri su se najavljivali, odlazi su i dolazili, osipao se igrački kadar, a u jednom trenutku je izgledalo da bi sve moglo opasno da se uruši. I onda kada je izgledalo da nema izlaza, pet dana prije prve utakmice ekipa je dobila trenera, stigao je Demir Hotić, ubrzo počeli dolaziti i novi igrači od koji su neki već na startu pokazali da bi mogli biti definitvno prava pojačanja. Savladana je Budučnost, pa je osvojen bod u Banja Luci i sadasu upisana nova tri jer je nadigran Rudar.


Velež je protiv Rudara krenuo furiozno i veliki dio posla je bio obavljen nakon samo desetak minuta. Na kraju je Rudar napustio Vrapčiće, Velež je zasluženo slavio 3:0.


'' Pribojavali smo se ove utakmice, jer je Rudar bez obzira na ovaj poraz dobra ekipa, pogotovo u toj zadnjoj liniji, gdje su iskusni, vrlo dobro pripremljeni igrači. Međutim, mi smo odlično otvorili
utakmicu, postigli smo dva gola u deset minuta što je malo ko očekivao. Nije bilo lako, vidjeli ste kolika je temperatura ovih dana u Mostaru, ali smo uspjeli donekle da osvježimo ekipu. Momci rade odlično i taj rad, trud, želja mora doći do izražaja.Ovaj rezultat, odnosno ono što smo napravili u ove tri utakmice, može biti svojevrsna odskočna daska ovim mladim igračima. Ne smijemo stati, idemo raditi još više, još bolje jer smo stvorili sebi određene preduslove da ostanemo u gornjem dijeu tabele. želimo igrati u svakoj utakmici napadački , otvoreno i nadam se da ćemo i tako nastaviti'' kaže Demir Hotić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.