Hotićeve rokade, plavi vježbali prekide
Predrag Šimić ponovo u ekipi

Željo spreman za Velež

Hotićeve rokade, plavi vježbali prekide

Posljednji trening pred sutrašnji duel 17. kola Premijer lige BiH protiv Veleža, fudbaleri Željezničara odradili su na glavnom terenu stadiona Grbavica, a trener Demir Hotić sa svojim izabranicima je uvježbavao prekide.

Bešliji poluvrijeme

Sa ekipom je radio i Mirsad Bešlija, koji je „prebolio“ prehladu, ali još uvijek je nezivjesno hoće li bivši reprezentativac naše zemlje zauzeti mjesto u starnoj postavi ili će priliku dobiti s klupe. Trenutno je bliža ova druga varijanta...

Bešlija je na današnjem treningu, zajedno sa Samirom Bekrićem bio „zadužen“ za prekide sa lijeve strane, dok je sa desne strane „ubacivao“ Džemal Sadiković. Čini se da je to signal kako će ovaj defanzivac „upasti“ u ekipu (u Tuzli nije igrao zbog kartona) i zauzeti mjesto na lijevom boku, gdje je protiv Slobode mnogo „škripalo“.

"Stradali" Bučan, Bajić, Hrkač i Gvozdić

Gotovo sigurno u startnoj postavi protiv Veleža biće i povratnici Predrag Šimić, Haris Bešlija i Dino Muharemović, dok je još uvijek upitno da li će Hotić ukazati priliku i Albinu Pelaku. Kako sada stoje stvari iz ekipe koja je započela susret protiv Slobode „ispali“ su Sead Bučan i Delimir Bajić (koji nisu ni među 18!), a na klupu bi mogao preseliti i Haris Redžepi. Takođe, Hotić neće moći računati ni na Damira Memiševića, koji će morati pauzirati zbog crvenog kartona, a u karantin (hotel Terme na Ilidži) neće ići ni Vlado Hrkač.  

Zanimljiva je i Hotićeva odluka da sa klupe „ukloni“ rezervnog golmana Gorana Gvozdića, koji je „stradao“ ni kriv ni dužan, a umjesto njega u ekipu je „upao“ Sanel Borić.  

Ofanzivnija taktika


Hotiću je pobjeda imperativ, pa će plavi vjerovatno zaigrati u ofanzivnoj formaciji. Stoga će protiv Veleža prvi strateg Želje, vjerovatno na teren izvesti slijedeći sastav: Šehić, Kerla, Cocalić, Mulalić, Šimić, Muharemović, Bekrić, H. Bešlija, Pelak, Stanić, Rovčanin.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti