Houllier novi trener Wolfsburga?

Čeka se službena potvrda

Houllier novi trener Wolfsburga?

Edmir Škorić

Francuski stručnjak Gerard Houllier je, navodno, usmeno dogovorio saradnju s Wolfsburgom, te bi krajem sezone trebao preuzeti klupu aktuelnog njemačkog prvaka.

Wolfsburg je u potrazi za novim trenerom od kako je otišao Armin Veh. Privremeno je imenovan pomoćni trener Lorenz-Guenther Koestner.

Wolfsburgov Allgemeine Zeitung piše kako je bivši trener Liverpoola Gerard Houllier nasljednik Veha. Službene potvrde nema, no i ona se očekuje u narednih nekoliko dana. Osim Houlliera, kao kandidati za klupu Vukova spominjali su se još Huub Stevens, Matthias Sammer i Lothar Matthaeus.

U međuvremenu, Wolfsburg i dalje pregovara sa Markus Babbelom, koji bi trebao biti pomoćnih Houllieru naredne sezone. Upravo je Babbel igrao u dresu Liverpoola, dok je Redse vodio Gerard Houllier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.