Houllier preuzima Aston Villu?

Novi izazov pred Francuzem

Houllier preuzima Aston Villu?

Edmir Škorić

Francuskom stručnjaku Gerardu Houllieru ponuđen je menadžerski posao u Aston Villi, no nije poznat0 hoće li bivši stručnjak Liverpoola pristati na ponudu.

Houllier trenutno obavlja dužnost tehničkog direktora u Francuskom nogometnom savezu, no nije nemoguće da odstupi sa te pozicije, nakon svih dešavanja u i oko reprezentacije.

U Birminghamu (Aston Villa) žele već u narednih 48 sati Houlliera imenovati za svog novog menadžera. Podsjećamo da je Martin O'Neill prošlog mjeseca podnio ostavku, te predsjednik kluba Randy Lerner želi riješiti ovaj problem do nastavka prvenstva, odnosno 13. septembra i utakmice sa Stoke Cityjem.

63-godišnji Houllier je vodio Liverpool do prije šest godina, te je sa Redsima osvojio Kup UEFA (današnja Europska liga), FA Kup i Liga kup. Nakon toga, trenirao je dvije sezone Lyon te u obje donio naslov na Gerland, te početkom 90-ih i francusku nogometnu reprezentaciju.

Napomenimo i jednu osvojenu titulu francuskog šampionata sa PSG-om (1985/86).

Aston Villa je u prva tri odigrana kola Premiershipa na 4. mjestu sa šest bodova, odnosno dvije pobjede i jednim porazom. Ambicije kluba su ulazak u jedno od europskih takmičenja naredne sezone, a taj bi zadatak mogao biti postavljen pred Houllierom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.