Vječiti talent Houssem Aouar nakon 14 godina napustio Lyon i karijeru nastavlja u Seriji A

Dogovorena saradnja

Vječiti talent Houssem Aouar nakon 14 godina napustio Lyon i karijeru nastavlja u Seriji A

Edmir Škorić

Veznjak Houssem Aouar će na kraju sezone napustiti Lyon, a karijeru nastavlja u italijanskoj Seriji A.

Sky Sport Italia objavio je da je postignut dogovor između Aouara i Rome, koja će bez odštete dobiti nogometaša, kojem na kraju sezone ističe ugovor.

Aouar je prihvatio poziv iz Rima, dogovorio sve uslove i na ljeto će potpisati petogodišnji ugovor s Romom, koja će igrati u završnici Evropske lige i bori se za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Iako su ga htjeli Betis i Eintracht Frankfurt, na kraju se odlučio za Romu. Aouar je cijelu karijeru proveo u Lyonu za koji je upisao 231 nastup za prvi tim te postigao 41 gol uz 36 asistencija.

24-godišnjak se godinama povezivao s odlaskom, međutim, transfer nikada nije ostvaren, zbog čega je ostao u svom dugogodišnjem klubu.



Aouar je ranije ove godine također prešao na vjernost alžirskoj reprezentaciji, koju je prihvatio ispred Francuske.

Zbog povreda je ove sezone skroz ispao iz ritma i sakupio je samo 14 nastupa u Ligi 1, od čega je samo šest puta bio starter, ali se u Romi nadaju da će u Italiji oživjeti karijeru.

Njegovim dovođenjem značajno će se pojačati vezni red Rome, pošto su tu Nemanja Matić, Lorenzo Pellegrini, Bryane Cristante, Georgini Wijnaldum, Cristian Volpato, ali i reprezentativac BiH Benjamin Tahirović.

Uz to, Roma će nastojati produžiti posudbu Wijnaldumu iz PSG-a, pa je za očekivati da ipak neki odu ili na posudbe ili će ih klub prodati. Dolazak Aourara mogao bi svakako poremetiti planove i našem Tahiroviću.

Inače, Roma bi naredne sezone mogla biti i bez Josea Mourinha, jer se sve glasnije priča o Portugalčevom odlasku u Pariz.

On je Romi donio trofej Konferencijske lige prošle sezone, a ne bi bilo čudo ako ove donese Evropsku ligu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi