Howard prednjači po paradama, prate ga Neuer i M'Bolhi

Oni su najbolji golmani Mundijala

Howard prednjači po paradama, prate ga Neuer i M'Bolhi

Značajan doprinos uspjesima svojih ekipa na Mundijalu dali su golmani, a poznati su i najbolji među najboljim. Sastavljena je lista golmana po uspješnosti i paradama, a svoje mjesto na njoj našli su samo najbolji.

Tako reprezentativni golman SAD-a, Tim Howard, prednjači na listi. On je imao čak 29 uspješnih reakcija i to u samo četiri utakmice odigrane na prvenstvu. Slijede ga Manuel Neuer sa 24 i Alžirac M'Bolhi sa 23 parade. Na četvrtom mjestu nalazi se još jedan golman Bayerna i to novi. Keylor Navas iz Kostarike je sakupio 22 odbrane, baš kao i Vincent Enyeama koji je sa istim brojem odbrana sačuvao Nigeriju. Dalje slijedi Benaglio sa 20 odbana, a društvo najboljih golmana Mundijala zatvara Ospina sa 19.

Jedno je sigurno, Svjetsko prvenstvo u Brazilu dalo je mnoge heroje ali najviše njih se nalazi među stativama. Možemo reći da su glavna priča Mundijala bili golmani, koji su postali ljubimci navijača svojih reprezentacija kao i cjelokupne javnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.