Eddie Howe ovog ljeta dovodi spektakularno pojačanje u Newcastle!

Bore se za nastup u Ligi prvaka

Eddie Howe ovog ljeta dovodi spektakularno pojačanje u Newcastle!

Esmer Oštraković

Eddie Howe ovog ljeta želi dovesti nekoliko pojačanja kako bi njegov Newcastle u narednoj sezoni bio još konkurentniji.

Naime, Newcastle se bori da naredne sezone igra u Ligi prvaka, a dva kola prije kraja njihov izlazak u ovo takmiče izgleda i više nego realan.

Ima ova ekipe isto bodova kao i Manchester United, a oba tima imaju jedan bod više od Liverpoola koji se nalazi na petom mjestu.

Ipak, obje ekipe imaju po jednu utakmicu manje od Liverpoola i upravo to bi moglo biti presudno u naredna dva kola.

Kako prenose njemački mediji, skauti Newcastlea su ponovo gledali zvijezdu Leipziga Dominika Szoboszlaija koji je postao meta broj jedan onog tima.

Naime, njemački SkySports prenio je informaciju da su iz Newcastlea spremni platiti oktupnu klauzulu za ovog fudbalera.

Oglasi

Nakon što su ga nekoliko puta gledali uživo, a posljednji put protiv Werdera iz Bremena, čelnici Newcastlea žele da plate njegovu otkupnu klauzulu od 70 miliona eura.

Sigurno je da bi njegov dolazak bio veliko pojačanje za Newcastle koji ove sezone igra zaista fenomenalno, a u budućnosti se očekuje još više od njih.

Govorilo se u posljednje vrijeme da će Cristiano Ronaldo i Neymar doći u Newcastle, ali sve to je demantovao Howe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mi ne možemo sebi da priuštimo takve igrače jer su oni među najboljim na svijetu. Nikada nećemo biti u poziciji da ostvarujemo takve transfere i da im dajemo plate koje oni imaju", rekao je Howe i nastavio.

"Na nama je da radimo ispod radara, pronalazimo mlade igrače i razvijamo ih u ono što oni mogu postati. To je politika kluba i naših vlasnika. Važno je da smo svjesni šta možemo, a šta ne i ne treba očekivati neke bajke koje vam mediji pišu o nama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi