Howedes: United je zaslužio biti u finalu

Howedes: United je zaslužio biti u finalu

Edmir Škorić

Schalkeov defanzivac Benedikt Howedes smatra da je United potpuno zasluženo otišao u finale.

Manchester je u prvoj utakmici s 2:0 slavio na Veltins-Areni, a u srijedu navečer je u poprilično izmijenjenoj formaciji s 4:1 ovjerio svoj prolaz u finale.

"Igrali smo sjajno u Ligi prvaka ove sezone. Međutim, u posljednje dvije utakmice mogli ste vidjeti da je United bio puno bolji i zasluženo je otišao u finale", kazao je Howedes, dodavši:

"United je bio puno aktivniji od Intera. Puno brže su se kretali. Manchester se branio sa deset igrača i sa svih deset napadao. Voljeli bi, naravno, da smo u finalu, ali mislim da su Barcelona i Manchester zaslužili da budu tamo. Trenutno su to dvije najbolje momčadi u Evropi".

Manchester United i Barcelona u Londonu će 28. maja odigrati finalnu utakmicu. U finalu Lige prvaka 2009. godine, koje je odigrano u Rimu, Barcelona je bila bolja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti