Hrabra igra FK Sloboda i veliki bod protiv FK Sarajevo

Bekrić zabio za remi protiv šampiona

Hrabra igra FK Sloboda i veliki bod protiv FK Sarajevo

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

Sloboda i Sarajevo remizirali su (1:1) u susretu 14. kola Premijer lige BiH odigranom na Tušnju.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pretjerano lijep fudbal sa obje strane. Nije bilo ni previše šansi i uzbuđenja, a aktuelni šampion BiH je iz prve prilike došao do vodstva.

Igrala se 11. minuta kada je Bordo tim poveo. Dušan Hodžić odlično centrira sa desne strane, Amar Rahmanović se dobro snalazi između dvojice defanzivaca Slobode i matira Fejzića za prednost od 0:1.

Sloboda je već u narednm napadu dobro zaprijetila. Šutirao je Amer Bekić, lopta odlazi tik pored gola gostiju iz Sarajeva.

Potom je uslijedio period mirne igre. Domaći su imali veći posjed lopte, ali pred golom Sarajeva nisu napravili ništa. Desetak minute prije odmora gosti su tražili jedanaesterac no sudija se nije oglasio pa je poluvrijeme okončano vodstvom gostiju od 0:1.

Sloboda je u nastavk meča ušla aktivnije. Napali su goste, a u 57. minuti viđen je zaista fantastičan i rijedak detalj na bh. terenima.

Domaći tim je u toj minuti poravnao rezultat na 1:1. Amer Bekić petom izbacuje Samira Bekrića, a ovaj majstorski pogađa za izjednačenje rezultata.

Nakon ovog gola uslijedio je ponovo period mirne igre u kojoj nismo vidjeli previše uzbuđenja. Do kraja utakmice nije bilo pravih šansi na obje strane. Vrijedi samo izdvojiti pokušaj Rahmanovića glavom, ali je bio neprecizan i ostalo je 1:1 do kraja.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Sloboda - Sarajevo 1:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Fejzić, Beganović, Jusić, Hodžić, Uzelac, Pršeš, Bekrić, Am. Bekić, Ivetić, Livančić, Al. Bekić.

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Stanojević, Lazić, Gavrić, Ahmetović, Rahmanović, Milanović, Letić, Šerbečić, Tatar.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BN78
Bravo komšije,pozdrav iz Bijeljine grada u kojem će od ove sezone da stanuje titula prvaka PL BIH.
3 47
Edin Merlin
Nemoj da bi slucajno naveli da je Sarajevo danas pokradeno za penal !!!!
40 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi