Hrabri bh. kadeti savladali domaću Austriju

Prva tri boda za naše momke

Hrabri bh. kadeti savladali domaću Austriju

Samir Mlaćo

Nakon poraza od Francuske kadetska selekcija Bosne i Hercegovine danas je u okvirula drugog kola grupe 6 elitnog kruga kvalifikacija za EP savladala domaćina Austriju 3:1.

Nakon prvih 40 minuta mreže se nisu tresle, a treba istaći je meč odigran na katastrofalnom terenu, koji je otežao igru objema reprezentacijama.

Ipak, u drugom poluvremenu tri pogotka naših momaka i vrijedna pobjeda. Poveli smo u 53. minuti preko Matkovića, a samo dvije minute kasnije mrežu Austrije pogodio je i Ajdin Hasić.

Domaći se ne predaju i u 57. Monserberger smanjuje na 1:2. Konačnih 3:1 postavio je u sudijskoj nadoknadi Edin Mujić. Treba istaći da su naši momci imali i veliku podršku navijača.

Za tri dana rival našim momcima će biti selekcija Danske.

Elitni krug kvalifikacija za EP:
Austrija - Bosna i Hercegovina 1:3 (0:0)

Austrija: Martić, Ballo, Greiml, Hahn, Hubmann, Kostenbauer, Monsberger, Moormann, Schofl, Steiger, Turi.

BiH: Badžak, Hasić, Herić, Islamović, Kačavenda, Matković, Mehić, Muminović, Rankić, Sarić, Voloder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi