Hradecky: Finci su čekali više od 80 godina, možemo sačekati još godinu

O otkazivanju Eura

Hradecky: Finci su čekali više od 80 godina, možemo sačekati još godinu

E. Škorić

Golman finske nogometne reprezentacije Lukaš Hradecky nije pretjerano zabrinut što je UEFA odgodila Evropsko prvenstvo za naredno ljeto.

Iako se Euro trebao igrati 2020. godine, zbog pandomije koronavirusa UEFA je odlučila da se pomjeri za ljeto 2021. godine.

Napokon će i po prvi put na Evropskom prvenstvu igrati Finska, koja je u grupi završila ispred BiH i zajedno s Italijom iz naše grupe izborila direktan plasman na smotri najboljih selecija Starog kontinenta.

"Mi, Finci, čekali smo sudjelovanje na velikom turniru više od 80 godina, tako da možemo čekati još godinu dana", kazao je Bayerov golman, pa je dodao:

"Postoji pozitivna stvar: oni igrači koji bi propustili Euro 2020. zbog povreda moći će da igraju 2021. godine".

Prije kvalifikacijskog kruga Svjetskog prvenstva 1938. Finska je sudjelovala samo u nogometnim turnirima Olimpijskih igara.

Top Komentari

Hakkinen
Lakaš PRAVI finac? Jeste isto kao što sam ja mađar. Pleme vam finsko odvratno . Haista vittu golmane
1 5
Salihović23
Joj pozitivne vijesti kao, hejj - pa možda se neki drugi povrijede. Povreda će uvjek biti, ha ja..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi