Hrgota: Ne pomišljamo da se nećemo plasirati u grupnu fazu

Napadač M'gladbacha iz Zenice

Hrgota: Ne pomišljamo da se nećemo plasirati u grupnu fazu

U timu Borussije M’gladbach koja će se u play offu Evropske lige suprostaviti Sarajevu nastupa fudbaler rođen u Zenici koji je u prošlosti nastupao za omladinske selekcije Švedske, Branimir Hrgota.

Zeničanin respektuje tim Sarajeva o kojemu je kako kaže čuo dosta lijepih stvari, ali je siguran u prolazak u naredni krug takmičenja.

“Atmosfera u timu je odlična. Mislim da nas je trener Lucien Favre sjajno pripremio za nadolazeću sezonu koja će biti izuzetno naporna, na tri fronta. Naravno da i ne pomišljamo da se nećemo plasirati u grupnu fazu Evropske lige. Ne želim ovim podcijeniti Sarajevo za čiju sam ekipu čuo dosta lijepih stvari. Ali objektivno gledajući, mi smo jači,” kazao je Hrgota za Večernji list.

Hrgota potencijalno u budućnosti može nastupati za selekciju Švedske, Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

“Moja ambicija za sada je ustaliti se u Borussiji. Ako budem igrao redovito i dobro u svom matičnom klubu, mogu se nadati pozivima za neku seniorsku reprezentaciju. Iskreno, još se nisam odlučio koga izabrati, to ću pitanje ostaviti još neko vrijeme otvorenim. Kad i ako dođe to vrijeme donijet ću odluku,” kazao je Hrgota.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.