Hrgović odradio prvi trening
Hrgović hvata staru formu u cvajti

Hrgović se konačno skrasio

Hrgović odradio prvi trening

Potencijalni reprezentativac naše zemlje Mirko Hrgović danas se priključio svojim novim suigračima na pripremama u austrijskom Kitzbuhelu, te je odmah odradio prvi trening pod komandom trenera Benne Mohlmanna.

Hrgović je potpisao dvogodišnji ugovor sa Greuther Furthom, klubom koji je konstantno u vrhu druge bundeslige, a Hrgović se nada da će dobrim igrama ponovo zaraditi poziv u reprezentaciju. 

Hrgović je Hrvatsku napustio željan promjene i dokazivanja u novoj sredini, nakon što je posljednjih godinu i pol dana proveo pod stalnim pritiskom navijača i Dinama i Hajduka, jedni mu nisu nikad oprostili prelazak u redove mrskog rivala, dok ga s druge strane BBB nikad nisu prihvatili. 

Mirko je rođen u Sinju, ali je odlučio nastupati za reprezentaciju BiH na poziv tadašnjeg selektora Blaža Sliškovića, i jedno vrijeme je bio standardan u repki na poziciji lijevog bočnog, a odlaskom u Njemačku nastojaće da se vrati na staro mjesto. 

Hrgović je u karijeri nastupao za Junak, Hajduk, Posušje, Gamba Osaku, Široki Brijeg, Wolfsburg, Jef United i Dinamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti