Hrgović: Turci će biti pod pritiskom

Povratnik u reprezentaciju BiH

Hrgović: Turci će biti pod pritiskom

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević odlučio je ponovo pozvati Mirka Hrgovića u nacionalni dres, za predstojeće susrete kvalifikacija za SP protiv Armenije i Turske.

"Zbog svega što se dešavalo oko mene u Dinamu, nisam bio spreman za igranje utakmica. Istina, imao sam nekoliko bljeskova, ali sve je bilo prilično napeto i nisam bio onaj pravi, te je moje mišljenje bilo kako nisam mogao adekvatno pomoći reprezentaciji. Bio sam koncentrisan na sve ostalo osim na fudbal", rekao je za Večernji list.

Povod je bio i više nego dovoljan, jer Hrgović se u najzrelijim igračkim godinama vraća pomoći reprezentaciji. Nakon razgovora s Ćirom Blaževićem, dobio je poziv za susrete protiv Armenije i Turske.

"Turci će u Zenici biti pod velikim pritiskom"

BiH trenutmo drži drugo mjesto u grupi sa 12 bodova, iza vodeće Španije, a pobjedama u naredna dva susreta, Zmajevi bi došli u izglednu poziciju koja osigurava baraž.

"Što se tiče Turske, oni su kvalitetni i njima je utakmica protiv nas biti ili ne biti. Biće pod velikim pritiskom, jer u Zenici moraju osvojiti tri boda, dok mi možda možemo i kalkulirati, ukoliko pobijedimo Armeniju", dodao je Hrgović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.