Hrgovićeva Kavala slavila u Tripoliju

Superliga Grčke, 10. kolo

Hrgovićeva Kavala slavila u Tripoliju

Edmir Škorić

Danas su na programu preostali susreti 10. kola grčke Super lige, a prije nekoliko trenutaka završen je ogled Asterasa i Kavale. Gosti, za koje je svih 90 minuta nastupio bh. internacionalac Mirko Hrgović, ostvarili su minimalnu pobjedu (0:1).

Atromitosu je u današnjem susretu prijeko bila potrebna pobjeda za bijeg iz donjeg dijela tabele, dok se ni za goste iz Kavale nije moglo reći da su u boljem položaju. No, unatoč tome, Kavala je u Tripoliju došla do sva tri boda.

Za to se pobrinuo nigerijski napadač Benjamin Chukuka Onwuachi, pogotkom u 62. minuti susreta. Gosti su mirnom igrom uspjeli utakmicu privesti kraju.

Za Kavalu je svih 90 minuta odigrao bivši bh. reprezentativac i član Širokog Brijega, Mirko Hrgović. Nije se upisao u listu strijelaca, ali jeste u bilježnicu glavnog sudca ove utakmice. Naime, «požutio» je u 54. minuti utakmice.

Danas se sastaju još Panserraikos i Olympiakos Volos, te Iraklis i Aris.

Grčka Superliga, 10. kolo:
Atromitos – Kavala 0:1 (Onwuachi 62)
Panserraikos – Olympiakos Volos
Iraklis - Aris

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.