Hronologija događaja: Šta je prouzrokovalo i kako je završio sukob Manijaka i Hordi zla

Tučnjava u Olovu

Hronologija događaja: Šta je prouzrokovalo i kako je završio sukob Manijaka i Hordi zla

A. Čaušević

Navijači Sarajeva i Željezničara u popodnevnim satima su se sukobili u blizini Olova. 

Do tučnjave Manijaka i Hordi zla došlo je nakon kvara autobusa koji je navijače Željezničara prevozio u Bijeljinu. Kako su u tom trenutku u istom mjestu bile i pristalice Sarajeva sukob je bio neizbježan.

Scene poput u filmovima koje su uznemirile lokalno stanovništvo su se dešavale u blizini benzinske pumbe i autobuske stanice u Olovu.

Navijači su se gađali onim prvim što im se našlo pri ruci, prije svega kamenicama, letvama te su tako prouzrokovali materijalnu štetu na autobisima i parkiranim automobilima. Nekolicini navijača su razbijene glave.

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su nakon nekoliko minuta stigle na mjesto tučnjave te su blokirali sve izlaze iz grada.

Ubrzo nakon svega policijske snage su vezali navijače, kako one što su učestvovali u neredima tako i one koji su pokušali pobjeći iz Olova prema Sarajevu.

Nakon što se situacija smirila svi navijači su pušteni te niko nije preveden u policijsku stanicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Više informacija bit će poznato nakon što službenici MUP-a ZDK završe službeni zapisnik o nemilom događaju koji je definitivno stavio u sjenu utakmice Sarajeva u Banovićima te Željezničara u Bijeljini.

Inače, Plavi su s 0:1 pobijedili Radnik, dok je Bordo tim izgubio od Tuzla Cityja sa 1:0 i tako prolongirao proslavu titule. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi21
Bruka grada Sarajeva. Stidim se zbog vas.
1 12
Analiticar
Plave ubojice docekali bordo narkomane. Bordo narkomani ih isprebijali i posli bjezati od policije prema Sarajevu dok su se plave ubojice razbjezale po Olovu i molile lokalno stanovnistvo da ih spase tako sto ce se kriti u njihovim domovima. Pred policijom i jedni i drugi mirni kao djevojcice.
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi