Hrvatska osvojila trofej u Kairu i na sjajan način najavila napad na titulu prvaka Evrope!
Nakon Tunisa, Hrvatska u Kairu slavila i protiv domaćeg Egipta. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Vatreni razbili Egipat

Hrvatska osvojila trofej u Kairu i na sjajan način najavila napad na titulu prvaka Evrope!

Eldar Ganibegović

Hrvatska je na sjajan način najavila juni mjesec u kojem će napasti titulu prvaka Evrope. Osvojila je trofej na mini prijateljskom turniru u Egiptu. 

Nakon što su na penale savladali Tunis, reprezentativci Hrvatske su večeras u finalu prijateljskog turnira u Egiptu rezultatom 4:2 savladali domaću selekciju.

Igrala se peta minuta kada je Labrović zaustavio udarac Trezegueta, no već u šestoj Rabia pogađa za 1:0.

Domagoj Vida je imao dobru šansu u 17. minuti, a na drugoj strani je Mohamed odmah mogao da servira kaznu, no pogađa samo okvir gola.

Nikola Vlašić u 19. minuti šutira pokraj gola, no kao da je to bila samo najava za ono što će uslijediti i golčinu koju će postići u 21. minuti.

Oglasi

Lovro Majer i Bruno Petković su do kraja poluvremena imali još šanse da donesu Hrvatskoj preokret, no to su uradili tek u drugom dijelu.

Luka Modrić u 57. minuti šalje fantastičnu loptu iz kornera, a Bruno Petković je najviše skočio i glavom pogodio za 2:1.

Trezeguet je u 62. minuti šutirao pored gola, Mario Pašalić u 73. minuti šutira tik preko gola, da bi Hrvatska sve riješila u 77. minuti.

Lovro Majer je ubacio iz slobdnog udarca, a u kaznenom prostoru se najbolje snalazi Kramarić i pogađa za 3:1.

Oglasi

Devet minuta kasnije, kombinacija istog dvojca, samo različite uloge. Asistent je bio Kramarić, a Majer sjajno pogađa za 4:1.

U sudijskoj nadoknadi je Abdelmonem postigao još jedan utješan pogodak za Egipat. 

Novi Zeland i Tunis su igrali 0:0, pa ćemo na tom meču gledati penale koji će odlučiti o osvajaču trećeg mjesta.

Oglasi

Hrvatske što se tiče, trećeg juna slijedi prijateljska utakmica protiv Sjeverne Makedonije, a pet dana kasnije će se sastati s Portugalom.

Nakon toga od 15. do 24. juna će igrati grupnu fazu Evropskog prvenstva, a protivnici će biti Španija, Albanija i Italija.

Egiptu sada slijedi prva faza kvalifikacija za SP 2026., a u junu će igrati mečeve protiv Burkine Faso i Gvineje Bisau. Protivnici u grupi su još Sijera Leone, Etiopija i Džibuti.

Prijateljski turnir, Kairo, finale:

Egipat - Hrvatska 2:4

Egipat: Gabaski, Hany, Rabia, Hamdi, Abdelmonem, Tawfik, Ateya, Trezeguet, Afsha, Marmoush, Mostafa Mohamed.

Hrvatska: Labrović, Pongračić, Vida, Stanišić, Gvardiol, Brozović, Vlašić, Modriž, Pjaca, Majer, Petković.

Top Komentari

Baron22
Kakvu titulu evrope jeste ludi sta pišete !!!
1 7
BosanskaSvedska
Napokon da su ugrozeni nesto pobjedili!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi