Hrvatska jedva, Ukrajina "napunila" Andoru

Hrvatska jedva, Ukrajina "napunila" Andoru

Edmir Škorić

Sudbina Hrvatske bila je u rukama male Andore, no znalo se i ranije da iskusni Ukrajinci neće kiksati. Ukrajina se proštetala Andorom, dok se Hrvatska namučila u Astani sa Kazahstanom.

Iako je selektor Kazahstana izmijenio pola ekipe i u sastav uveo mnogo mladih lica, fudbaleri Hrvatske dobro su se namučili i na kraju teško osvojili sva tri boda. Pred oko 6 hiljada Hrvatska je povela golom Ognjena Vukojevića koji je glavom neometano zatresao Mokinovu mrežu.

Sredinom prvog dijela zaspala je gostujuća odbrana, a to je u redovima domaćih najbolje iskoristio Sergej Križničenko. Runje je bio nemoćan. Do kraja utakmice Hrvati su napadali, no jednostavno nisu mogli postići taj pobjedonosni pogodak sve do sudačke nadoknade kada je Eduardo Da Silva glavom pogodio sa šest metara na ubačaj Srne. No, nije im na ruku išlo gostovanje Ukrajine kod Andore, koji su deklasirali Andorce i osigurali baraž, baš kao što se i očekivalo.

Ukrajina "razbila" Andoru za miran baraž

U 23. minuti Andriy Shevchenko, najiskusniji iz redova Ukrajinaca, doveo je goste u vodstvo jednim poluvolejom sa nekih desetak metara. Prvo poluvrijeme okončano je sa samo jednim golom, da bi u nastavku nastala prava golijada. Čak pet pogodaka u mreži nemoćnih Andoraca koji su ukupno primili 39 golova u kvalifikacijama.

Narazenko je centrirao a Gusev matirao Gomesa za 0:2. Osam minuta kasnije pao je i treći pogodak i to autogol Lima Sole. U zadnjih deset minuta palo je još toliko pogodaka. Rakytskyy je majstorski povisio na 0:4, Seleznov u istoj minuti donio Ukrajnicima "peticu", a Yarmolenko okončao priču.

Kazahstan - Hrvatska 1:2
Andora - Ukrajina 0:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.