Hrvatska na penale prošla Ukrajinu

Domaćin prošao u polufinale EP-a u futsalu

Hrvatska na penale prošla Ukrajinu

Edmir Škorić

Hrvatska malonogometna reprezentacija bila je bolja od Ukrajine u izvođenju penala te se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva.

Dosta neizvjesno je bilo večeras u Spaladium Areni, gdje su Hrvatska i Ukrajina na Evorpskom prvenstvu u malom nogometu remizirali 1:1 u regularnih 40 minuta.

Domaćin EP-a poveo je u 17. minuti. Marinović je povukao loptu i dodao do Grcića, ovaj pokušao uzvratiti asistenciju Marinoviću, no lopta je pogodila Ovsynniakova i odbila se u mrežu Ukrajine.

U 31. minuti Ukrajina uspijeva izboriti produžetke. Cheporniuk je desnom nogom s desetka metara matirao Jukića. Nakon deset minuta produžetaka, rezultat je ostao nepromijenjen, pa je osam hiljada navijača moralo strepiti u lutriji.

Hrvati su bili uspješniji, golman Jukić je odbranio tri penala i svojoj reprezentaciji osigurao polufinale, koje je već izborila Španija nešto ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti