Hrvatska neće ići u Auschwitz
Reprezentacija Italije u Auschwitzu

Šta je Vlatku Markoviću holokaust?

Hrvatska neće ići u Auschwitz

M. Maksimović

Za reprezentativce Njemačke, Engleske, Italije, Holandije to nije bio problem. Oni su posjetili koncentracijski logor u Auschwitzu, odali su počast žrtvama, međutim jedna selekcija to neće napraviti.

Tako je odlučio još uvijek prvi čovjek HNS-a Vlatko Marković. On je izjavio kako reprezentacije Hrvatske neće ići u Auschwitz, ali da će posjetiti memorijalni centar gdje su ubijeni poljski oficiri 1940. godine. Marković kao glavni razlog navodi činjenicu da je kamp selekcije Hrvatske Warka udaljena od Auschwitza 300 kilometara.

I dok je Marković objasnio zašto Hrvatska neće posjetiti Auschwitz, nije dao objašnjenje zašto će samo odati počast žrtvama komunizma.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.