Hrvatska savladala Češku

Prijateljska utakmica na stadionu Aldo Drosina

Hrvatska savladala Češku

Hrvatska je na stadionu Aldo Drosina savladala u prijateljskom susretu Češku sa 4:2, a dva gola je postigao Nikola Kalinić koji je ovaj meč počeo od prve minute.

Već u ranom dijelu utakmice Hrvati su došli do prednosti do dva gola. Eduardo da Silva je pogodio za 1:0 u 10. minuti, da bi prednost udvostručio Nikola Kalinić već tri minute poslije.

Međutim, do dolaska na odmor, Česi vraćaji stvari na početak. Smanjio je Tomaš Sivok, defanzivni veznjak Bešiktaša u 20. minuti. Da bi rezultat poravnao Tomaš Rosicky u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Kalinić, napadač Blackburna u 61. minuti postiže svoj drugi gol na utakmici i tako reprezentaciji Hrvatske vraća prednost. Konačan rezultat 4:2, postavio je Ivo Iličević, 24-godišnji veznjak Kaiserslaurtena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije