Hrvatska se ponovo približila Grčkoj

Susjedi sigurni protiv Malte

Hrvatska se ponovo približila Grčkoj

Edmir Škorić

U grupi F kvalificija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini danas su odigrane sve tri utakmice. Slavili su gosti u svakoj od njih.

Već ranije Grčka je slavila u Izraelu minimalnu pobjedu i zadržala vodeću poziciju sa 17 bodova. Najveća prijetnja za tu prvu poziciju dolazi im od naših susjeda Hrvata, koji su s 3:1, onako rutinski, kao gosti slavili nad Maltom.

Izabranici Slavena Bilića pogocima Vukojevića u 11. i Badelja u 32. minuti imali su pristojnih 0:2, da bi Mifsud u 38. minuti smanjio rezultat i unervozio goste. Ipak, puno kvalitetna reprezentacija završila je posao još jednim golom. Lyonov stoper Dejan Lovren upisao se u listu strijelaca u 68. minuti.

Latvija je pomalo neočekivano ostvarila trijumf na gostovanju u Gruziji. Sva tri boda donio im je Cauna pogotkom u 63. minuti. No, ove dvije selekcije nemaju više šta tražiti. Grčka je, dakle, zasad u najboljoj poziciji, borit će se s Hrvatskom za prvu poziciju, dok iz sjene vreba Izrael sa 13 bodova, no i utakmicom više od Hrvatske i Grčke.

Grupa F:

Izrael - Grčka 0:1
Malta - Hrvatska 1:3 (Mifsud 38/ Vukojević 11, Badelj 32, Lovren 68)
Gruzija - Latvija 0:1 (Cauna 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.