Hrvatska slavila u Rumuniji
Strijelac vodećeg gola za Hrvatsku: Ivan Rakitić

Hrvatska slavila u Rumuniji

Rumunija je dočekala Hrvatsku, vodila sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno da se pobjede izabranici Slavena Bilića.

Na polupraznom stadionu Ghencea u Bukureštu, Rumuni su u prijateljskom susretu dočekali Hrvatsku. Izabranici selektora Slavena Bilića uspjeli su nadoknaditi gol zaostatka i pobijediti sa 2:1.

Rumune je u prednost doveo Marica u 22.minuti, ali slavlje domaćih nije dugo trajalo. Hrvatska je izjednačila samo sedam minuta kasnije, a strijelac tog gola bio je Ivan Rakitić. Pri rezultatu 1:1 se i otišlo na odmor.

Gol odluke za pobjedu Hrvatske desio se u 75. minuti, kada je povratnik na travnate terene Eduardo da Silva asistirao Niki Kranjčaru, koji je pogodio za konačnih 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije