Novinarima u press sali stadiona u Osijeku nije bilo do šale, ali Montella nije mogao da odoli

Italijan u centru pažnje

Novinarima u press sali stadiona u Osijeku nije bilo do šale, ali Montella nije mogao da odoli

Endin Čaušević

Vincenzo Montella ostvario je veliku pobjedu na debiju na klupi reprezentacije Turske koja je sinoć kao gost s minimalnih 1:0 pobijedila Hrvatsku. Italijan je u centru pažnje bio i na press konferenciji zbog šale za koju novinari i nisu bili previše raspoloženi.

Turci prije manje od mjesec dana predstavili Montellu kao novog selektora ove reprezentacije i glavni cilj za Italijana će biti plasman na Evropsko prvenstvo koje će se igrati narednog ljeta.

Montella je sinoć na najbolji način debitovao na klupi Turske jer je njegov tim slavio u Osijeku protiv Hrvatske sa 1:0 što se baš i nije očekivalo. S ova tri boda Turci su došli na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, a već za dva dana pobjedom protiv Latvije čini se da bi riješili sve dileme oko prvog putnika na EP iz ove grupe.

Turska je do velike pobjede protiv Hrvatske stigla golom iz 30. minuti kojeg je postigao Baris Yilmaz. Iskusni napadač iskoristio je veliku grešku Dominika Livakovića i pogodio je za 1:0 i ispostavit će se tri boda selekcije Turske.

Za Montellu je ovo bila velika pobjeda, a šlag na tortu bio je poziv Recepa Tayyipa Erdogana koji je čestitao italijanskom stručnjaku na velikoj pobjedi.

Oglasi

Ovaj 49-godišnji trener u centru pažnje našao se i na press konferenciji koja se održala nakon utakmice. U press sali većinom su bili hrvatski novinari koji nakon poraza očekivano nisu bili previše raspoloženi.

S druge strane Montella nije skidao osmijeh s lica, a nakon jednog pitanja se čak i našalio na šta prisutni u press sali i nisu previše reagovali.

Nakon jednog pitanja došlo je do nesporazuma jer je prevoditeljica trebala to prevesti na hrvatski, ali je nastala tišina. Potom je Montella prokomentarisao "To je to, kraj pressa?" nakon čega se nasmijao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

No, na tu šalu domaći novinari nisu reagovali što je očekivano zbog raspoloženje koje je vladalo nakon poraza.

Tuska je prva na tabeli sa 13 bodova i ima tri boda, ali i meč više od Hrvatske. Turci za dva dana igraju na svom terenu protiv Latvije koja je ubjedljivo posljednja, dok Vatrene očekuje neugodno gostovanje selekciji Velsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi