Hrvatska u Puli bez problema protiv Estonije

Prijateljska utakmica

Hrvatska u Puli bez problema protiv Estonije

Edmir Škorić

U svojoj prvoj pripremnoj utakmici uoči Evropskog prvenstva, Hrvatska je s 3:1 u Puli savladala Estoniju.

Hrvatska je povela nakon 16 minuta igre. Iličević je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a odbijanac u mrežu Estonaca pospremio Vedran Ćorluka. Samo pet minuta kasnije, izabranici Slavena Bilića poveli su s 2:0.

 

Eduardo je petom proigrao Perišića, koji prizemno centrira, a Kalinić sa svega nekoliko metara loptu šalje u mrežu. Do odlaska na poluvrijeme Vida je pogodio stativu. U nastavku je došlo do nekoliko promjena u obje momčadi, te je postignut po jedan gol na obje strane.

 

Najprije u 81. minuti Vukojević pogađa za 3:0, a dvije minute kasnije Estonija je ublažila poraz preko Vassiljeva, koji je sjajno izveo slobodnjak s 30-ak metara.

 

Prijateljske utakmice:

Hrvatska - Estonija 3:1 (Ćorluka 16, Kalinić 20, Vukojević 81/ Vassiljev 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.