Sami su krivi! Hrvatima se nazire "zombi zona": Agresivni ovisnici, prostitutke, kriminalci...
Foto: Daily Mail

Ukoliko završe treći u grupi

Sami su krivi! Hrvatima se nazire "zombi zona": Agresivni ovisnici, prostitutke, kriminalci...

Admin Čaušević

Hrvatska se nalazi u teškoj misiji pred posljednje kolo grupne faze Evropskog prvenstva. Potrobeno je pobijediti Italiju i nadati se da će završiti među četiri najbolje trećeplasirane reprezetnacije. U tom slučaju bi ih čekao odlazak u kako su je Englezi nazvali "zombi zonu".

Zašto su se doveli u tešku situaciju pred meč posljednjeg kola Hrvati trebaju kriviti isključivo sebe. Dozvolilo su previsok poraz od Španije (3:0), iako su sigurno zaslužili gol ili dva.

Novi šamar je stigao u drugom kolu remijem protiv Albanije. Vatreni su se naporno borili da dođu do preokreta, ali su šokirani u sudijskoj nadoknadi za 2:2 i samo jedan bod nakon dvije utakmice.

Osvojen bod i gol-razlika -3 nisu baš optimistični pred posljednje kolo. Kako god Hrvatska mora pobijediti Italiju te se nadati da joj se poklope rezultati iz drugih grupa.

Situacija će biti jasnija nakon što se kompletira drugo kolo u grupi B utakmicom između Italije i Španije. Obje selekcije su upisale trijumfe u prvom kolu.

Ipak, ukoliko bi završila na trećem mjestu Hrvatska bi vrlo vjerovatno išla na pobjednika grupe F. Iz trenutne perspektive to su reprezentacije Portugala ili Turske.

Oglasi

Planirano je da se meč osmine finala igra u Frankfurtu, gradu za kojeg engleski Daily Mail tvrdi da se radi o zombi zoni. Uvjerii su se u to Englezi pred današnji meč sa Danskom.

Prostituke, dileri i kriminalci u Frankfurtu se uopšte ne obaziru na policijsku patrolu

"Navijači Engleske, dobrodošli u zombi zonu. Navijači moraju prošetati frankfurtskom četvrti crvenih svjetiljki punom agresivnih ovisnika o cracku, prostitutki i sitnih kriminalaca na putu do večerašnje utakmice", navodi Daily Mail.

Područje zvano Bahnhofsviertel u blizini glavnog željezničke stanice Frankfurtu dom je 300 dilera droge i 5000 ovisnika. Kao bi došli do fan zone navijači jednostavno moraju proći tim dijelom grada.

"Policijske statistike pokazuju da se svake godine prijavi 10.000 kaznenih djela, uključujući 1.100 napada, 900 džeparenja i 250 uličnih pljački. Doista, polovica frankfurtskih uličnih pljački događa se upravo ovdje", dalje piše poznati engleski list.

"Trebamo pomoć u lijekovima i domovima. Ali sada nitko ne može pomoći. Prekasno je", ispovijest je 32-godišnjeg Marokanaca koji se zove Ali i završio je u "zombi zoni".

Oglasi

Zanimljivo da kada ulicom prolazi policijska patrola, likovi s kapuljačama jednostavno ignorišu policiju te otvoreno prodajući drogu na mnogim uglovima i ispred trgovina, pubova, jeftinih hotela i striptiz klubova.

Frankfurtska policija kaže da radi na poboljšanju situacije uz poruku "Imamo ovaj grad pod kontrolom."

Ukoliko ima naredna stanica bude Frankfurt navijači Hrvatske će morati biti jako oprezni

Policijski komesar Stefan Müller dodao je: 'Ostajemo u bliskom dijalogu s našim sigurnosnim partnerima. Ponekad nehumani uslovi u javnim prostorima mogu se eliminirati samo holističkim strategijama za borbu protiv njih. Ova važna zahtijeva posebnu pažnju i poseban pristup sigurnosti."

Iako policija insistira da je grad pod kontrolom, oni i dalje savjetuju navijače svih reprezentacije da nastave biti krajnje oprezni.

Inače, u Frankfurtu će se igrati ukupno pet mečeva. Do sada je odigran susret Slovačka - Belgija, a danas je na programu okršaj Engleske i Danske.

U grupnoj fazi će se igrati još dueli Švicarska - Njemačka te Slovačka - Rumunija kao i jedan duel osmine finala planiran za 1. juli.

Top Komentari

user1666065968
****la te ,rvatska..ko su oni. Popisaj ih
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi