Hrvatski klub postaje filijala Deportivo Alavesa
EPA

Dogovorenja saradnja

Hrvatski klub postaje filijala Deportivo Alavesa

Hrvatski drugoligaš NK Rudeš u narednih deset godina će biti filijala Deportivo Alavesa. 

Klub kojeg vodi nekadašnji fudbaler Liverpoola Igor Bišćan se pretvorio u strateškog partnera Deportivo Alavesa za područje Balkana, a u sklopu saradnje Rudeš će od španskog tima dobiti novac za ulazak u 1. HNL. 

"Deportivo Alaves dogovorio se s NK Rudeš za saradnju. Klub iz Zagreba je postao naš strateški partner s balkanskog područja. Deportivo će pomoći Rudešu oko marketinga, komunikacija, prodaja ulaznica kao i u sportskom segmentu. Ugovor smo potpisali na deset godina s opcijom produženja nakon isteka", objavio je Deportivo Alaves na zvaničnim stranicama. 

Također, navedeno je da će Deportivo Alaves imati pravo da prvi kupuje i potpisuje igrače Rudeša. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi