Hrvatski trojac "visi" u Monacu

Teški dani za hrvatske internacionalce

Hrvatski trojac "visi" u Monacu

Adnan Beganović

Hrvatski trojac u Monacu Šimić – Pokrivač – Leko proživljava teške trenutke. Naime, trener francuske momčadi, Guy Lacombe, stavio je trojicu pomenutih fudbalera na transfer listu.

Na posljednje dvije pripremne utakmice Monaca protiv Intera i Cannesa, niti jedan od trojice hrvatskih internacionalaca nije bio u kadru momčadi, a kako na službenoj internet stranici kluba njihova imena nisu na popisu povrijeđenih igrača, sasvim je očito da Lacombe na njih više ne računa.

„Želimo se riješiti nekih igrača jer sada imamo 34 fudbalera pod ugovorom, što je previše za uspješno treniranje i vođenje momčadi. Za treninge i utakmice potrebno mi je 23 igrača i tri golmana, a ostali mogu potražiti nove klubove“, rekao je trener Monaca za lokalne medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.