Hrvatskoj bod u Belgiji

Hrvatskoj bod u Belgiji

Midhat Šljivak

Nogometaši Hrvatske remizirali su na gostovanju kod Belgije u drugom kolu kvalifikacija rezultatom 1:1.


Ivan Perišić je u šestoj minuti pogodio za vodstvo Hrvatske od 1:0, te su na samom početku iznenadili Belgijance. Mandžukić je ubacio, lopta je došla do Perišića kojem nije bilo teško matirati Courtoisa.

Ipak, u nadoknadi prvog poluvremena Belgijas tiže do poravnanja. Gillet je fantastično šutirao, te je u pravom smislu riječi poderao mrežu Pletikose za poravnanje rezultata na 1:1.

Nastavak susreta donio je nekoliko prilika na obje strane. Šimunić je spašavao Hrvate, izbacivajući loptu sa gol-linije, dok je za Hrvatsku veliku priliku propustio Vida u posljednjim trenucima utakmice kada je glavom promašio prazan gol.

Ostao je do kraja možda i najrealniji ishod susreta 1:1.

Isti rezultat je bio i u Glasgoeu gdje je Škotska dočekala Makedoniju. Makeonci su do vodstva došli u 11. minuti preko Noveskog, a konačnih 1:1 postavio je Miller u 43. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.