Hrvatsku čeka žestoka kazna?

Pokrenut postupak

Hrvatsku čeka žestoka kazna?

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Fudbalskog saveza Hrvatske, ali i Fudbalskog saveza Italije zbog nereda na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Susret proteklog vikenda na San Siru bio je prekinut nakon što su hrvatski navijači bakljama zasuli teren stadiona u Milanu.

Meč je zbog bakljade kratko bio prekinut, nakon, ali Hrvatsku će kako stvari stoje dočekati velika kazna zbog uvrjedljivih simbola i baklji.

UEFA je otvorila disciplinski postupak protiv oba saveza, a posebno veliku kaznu vjerovatno će dobiti Fudbalski savez Hrvatske.

Konačna odluka o kaznama će biti donijeta na sastanku Disciplinske komisije 11. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti