Ćorić od kluba nazvan 'gospodin neporaženi', sinoć pratio uživo meč na Grbavici
Ćorić jučer na meču u Konjicu

Posušje ne zna za poraz u drugom dijelu sezone, a sada im dolazi Željezničar

Ćorić od kluba nazvan 'gospodin neporaženi', sinoć pratio uživo meč na Grbavici

Samir Mlaćo

Posušje je ponovo ostalo neporaženo, ovaj put u Konjicu gdje je rival bio Igman (1:1).

Gosti su došli itekako oslabljeni, domaći poveli pogotkom Hebibovića i imali svoje u svojim rukama, te se činilo da će upisati tri važna boda.

Na kraju se to nije desilo. Kamenar je 'zaledio' Konjic u završnici, Edis Mulalić bio razočaran poslije meča, a Denis Ćorić potvrdio da je ove sezone hit u Wwin ligi.

Posušje je u borbi za Evropu, ma koliko to da zvučalo nekome čudno, a u drugom dijelu sezone kada je prvenstvo u pitanju nema poraz.

U osam utakmica Posušje je upisalo pet pobjeda te tri remija, iako su Ćorićevi izabranici pod velikim pritiskom iz kola u kolo.

Gotovo redovno se pojavljuje špekulacije da je Posušje bez ambicija, te da će pomoći pojedinim timovima kojima su bodovi itekako potrebni, ali sa Mokrog Doca su svojim igrama sve demantovali, te i zbog toga pobrali brojne simpatije bh. sportske javnosti.

Oglasi

Mr. Undefeated 8️⃣/8️⃣✔️ #hskposusje #plavobijeli🔵⚪️

Posted by HŠK Posušje on Sunday, April 14, 2024

Nisu u Posušju 'popuštali' protiv komšija iz Hercegovine, ali ni protiv Tuzle City, a tako će sigurno biti i protiv Željezničara narednog petka.

Gostima su bodovi itekako potrebni u borbi za opstanak, pa se očekuje otvoren meč sa dosta pogodaka i sigurno ispunjene tribine Mokrog Doca.

Posušju svakako pripada blaga uloga favorita, ali Željezničar po mnogima ima mnogo bolju ekipu nego što to pokazuje trenutna pozicija i Plavi će sve učiniti da na kraju ostanu neporaženi, a na Mokrom Docu se može igrati, u svakom pogledu, uz uvijek korektnu publiku i pravu nogometnu atmosferu.

Iz Posušja su jučer imali i itekako zanimljivu objavu na svojoj facebook stranici.

Oglasi

Uz fotografiju Ćorića napisali su: "Gospodin neporaženi 8/8".

Ćorić nakon Konjica stigao na Grbavicu

Odmah nakon meča u Konjicu, Denis Ćorić je stigao na Grbavicu gdje je pratio vječiti sarajevski derbi.

Ćorića smo 'uhvatili' na Grbavici u društvu prijatelja s kojim je stigao iz Hercegovine, a najveći bh. derbi pratio je sa istočne tribine.

Nije to promaklo brojnim navijačima Željezničara koji su se fotografisali sa Ćorićem, a veliki broj njih mu je poželio da od naredne sezone vodi njihov tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ćorić jučer na Grbavici uoči vječitog derbija. FOTO: SportSport                                                                                                                                                        

Ćorić se i ranije povezivao sa Plavima, ali i sa drugim bh. timovima, dok je nedavno ima kontakte sa FK Novi Pazar, no odlučio je do kraja sezone ostati na Mokrom Docu, a onda donijeti konačnu odluku.

Posušje je hit sezone i čelnici ovog kluba koji također rade fenomenalan posao sigurno će sve učiniti da zadrže trenera koji je već u našoj zemlji osvajao trofeje upravo sa Posušjem, ali i NK GOŠK Gabela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi