Interesantna objava Posušja nakon pobjede, svi u komentarima govore samo o jednoj stvari

Utakmica "pod lupom"

Interesantna objava Posušja nakon pobjede, svi u komentarima govore samo o jednoj stvari

Edmir Škorić

U Posušju na stadionu Mokri dolac odigran je važan susret 27. kola Wwin lige BiH, a Posušje je slavilo protiv Željezničara sa 1:0.

Posušje je tim iz vrha koji je najbolji domaćin u tekućoj sezoni, a Željezničar jedan od najgorih gostiju i tim koji se bori za opstanak, pa je mnoge iznenadilo to što se na kladionicama gost smatrao popriličnim favoritom.

Domaći su poveli sa 1:0 golom Rozića u 14. minuti, ali je ubrzo nakon toga Lučić skrivio penal i dobio crveni karton, ali je Krpićev udarac odbranio Galić. Iako je do kraja utakmice Željzničar imao mnogo šansi, na kraju je ostalo 1:0.

Ekipa Posušja sa 41 bodom nalazi se na petom mjestu, ali sada je u igri za Evropu, a Željezničar ostaje pretposljednji na tabeli sa 27 bodova i nastavlja grčevitu borbu za goli život.

Nakon utakmice, HŠK Posušje je na društvenim mrežama objavio grafiku s konačnim rezultatom i poruku: "A priče kruže ..."

Oglasi

Objava Posušja na društvenim mrežama nakon današnje pobjede

Oduševljeni su domaći navijači, a i navijači drugih timova jer je Posušje "do kraja igralo pošteno" unatoč raznim pričama da bi mogli pomoći gostima u borbi za opstanak.

"Samo mogu reći jedno. Ponosan sam što sam iz Posušja. S igračem manje, uz njihov kazneni udarac, uz sudačko "natezanje" ostali svoji. Pobjeda čak i nije najbitnija nego OBRAZ, ČAST, POŠTENJE!", glasio je jedan od komentara.

"Najpoštenija ekipa u BiH 100000%. Zaslužujete izlazak u Konferencijsku ligu, svojim fudbalskim umijećem i moralnim načelima! Ostali, ugledajte se!", piše drugi 'komentator' u objavi Posušaka na Facebooku.

"Možda BIH još nije ušla u EU, ali Posušje sigurno je", još jedan je od komentara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Danas nije pobijedilo Posušje već čast i poštenje tj.čist obraz. Ima i onih koji to prepoznaju i cijene. Neka se ostali ugledaju na jedno malo ali časno i veliko Posušje, velikog srca. Napomena pobijedili smo danas i Želju i korumpiranog suca!", oduševljeno piše jedan od navijača Posušja.

"Premije momcima dati. Srce igra, ni ime ni povijest. Svaka cast decki. Odmorit se pa vidit sta se moze protiv Borca".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Kupljen je sudija bio ali ne i ekipa posusja kojoj ovom prilikom cestitam !!!
9 1
user1660808179
NAPUŠITE SE KURZA SVI PITARI I KOMPLETNO POSUŠJE NASEREM VAM SE U USTA NAJSTRAŠNIJE
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi