Premijerligaš potpisom obradovao navijače: "Ostajem vjeran, vidimo se"
Detalj sa meča Željezničara i Posušja na Grbavici

Završili su važan potpis

Premijerligaš potpisom obradovao navijače: "Ostajem vjeran, vidimo se"

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
U HŠK Posušje jučer su ponovo obradovali svoje navijače. Najavili su važan potpis, a par sati kasnije navijači su mogli da budu itekako sretni. Na Mokrom Docu ostaje prvi napadač tima Gabrijel Boban.

Gabrijel Boban će i u drugom dijelu sezone nositi dres HŠK Posušje.

On je potpisao novi ugovor i sigurno da svi koji vole ovaj hercegovački klub imaju razloga za zadovoljstvo. Boban je postigao pet pogodaka u prvom dijelu sezone i bio prvi strijelac kluba.

Bobanomanija se nastavlja……🔵⚪️☝🏻 . . #samoposusje #hskp #bobanomanija

Posted by HŠK Posušje on Wednesday, January 4, 2023

"Ostajem vjeran plavo bijelima. Vidimo se“, stoji u videu koji je objavljen na facebook stranici Posušja.

Boban je u prvom dijelu sezone dva puta pogodio protiv Tuzle City, te po jednom protiv Borca, Sloge i Slobode iz Tuzle. Veći dio karijere proveo je u Hrvatskoj gdje je nastupao za Kamen Ingrad, Viroviticu, Vinogradar, Pomorac, Zagreb, Osijek, a okušao se  i u moldavskom Sheriffu.

Oglasi

U Moldaviji je dva puta bio prvak te zemlje te jednom osvajao Kup i brzo je na premijerligaškim terenima potvrdio svoje kvalitete. Zbog toga su u Posušju sretni što su završili ovaj sjajni posao i što će Boban nositi njihov dres i u nastavku sezone.

Kako smo već ranije najavili, na Mokri Dolac će stići i mladi dvojac koji je vezan ugovorom sa zagrebačkim Dinamom.

Radi se o Mateju Mamiću i Vinku Roziću. Mamić je izdanak Dinamo škole, a rođen je u Tomislavgradu.

Nastupao je za kadete i juniora tima iz Zagreba, a zatim i drugi tim. Trenutno je član NK Jarun, člana Prve NL, drugog ranga, i ubrzo će se pojaviti na Mokrom Docu.

Drugo ime je Vinko Rozić koji dobro poznaje Premijer ligu naše zemlje. Rozić je bio posuđen u NK Široki Brijeg odakle i dolazi u Posušje. Rođen je u Livnu, a upisao je 14 nastupa u Premijer ligi uz jedan pogodak i dvije asistencije.

Oglasi

Rozić je bio i član Hajduka, pa je prešao u Dinamo, a zatim nastupao za kadete i juniore, te drugi tim aktuelnog prvaka Hrvatske. U potrazi za većom minutažom stigao je u Široki Brijeg, a i u drugom dijelu sezone će prema svemu sudeći ostati u elitnom rangu bh. nogometa.

Pohvale za transparentan i kvalitetan rad HŠK Posušje svakako idu za predsjednika Darija Sesara. Sesara nije od onih koji se ističu u medijima, niti javno u brojnim pozitivnim stvarima vezanim za klub, ali svi koji poznaju situaciju u ovom premijerligašu, svjesni su da radi posao vrijedan svake hvale.

Mokri Dolac je jedan od najposjećenijih stadiona u Premijer ligi, uskoro će ovaj stadion dobiti i reflektore, a Sesar sa ostatkom Uprave čini sve da dodatno ojača igrački kadar i da Posušje bez većih problema izbori opstanak u Premijer ligi.

To svakako po mnogo čemu zaslužuje, no morat će i da potvrdi na zelenom terenu. Iz kluba su potvrdili da je plan priprema već poznat.

“Šef struke Goran Granić zakazao prvo okupljanje i početak priprema za proljetni dio sezone za srijedu 11.01.2023. godine u 14:00 sati na stadionu Mokri Dolac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon uvodnih treninga u Posušju, plavo-bijeli će se od 28. januara do 4. februara pripremati u međugorskom Sport Centru, a u planu je odigravanje šest prijateljskih utakmica. Imena svih protivnika objavit ćemo uskoro“, stoji u objavi HŠK Posušje.

Posušje je na sedmom mjestu Premijer lige sa 23 osvojena boda, četiri više od Slobode koja se nalazi na mjestu koje vodi u niži rang, te šest od posljednjeplasiranog Igmana iz Konjica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi