Potvrđen odlazak iz Posušja poslije Borca: Iz Premijer lige BiH u Uzbekistan
Posušje sutra očekuje važan meč

Emotivan je bio danas

Potvrđen odlazak iz Posušja poslije Borca: Iz Premijer lige BiH u Uzbekistan

Samir Mlaćo

Pred nogometašima Posušja sutra je veoma važan meč. U Posušje dolazi jesenji prvak FK Borac, koji je svakako blagi favorit.

Ipak, današnji press počeo je na malo drugačiji način. Naime, Posušje će na zimskoj pauzi ostati bez pomoćnog trenera Tonija Kovača. Kovač odlazi u Uzbekistan već ove zime, a prema nepotvrđenim informacijama biće u stručnom štabu sa Ivanom Bubalom, Daliborom Šilićem i Filipom Zovkom.

Bubalo, bivši trener GOŠK-a, Solina i Zrinjskog, trebao bi biti glavni trener jednog člana Super lige Uzbekistana, a Kovač i ostala ekipa dio stručnog štaba. On se danas prvi obratio medijima. Prvo je govorio o Borcu.

"Znamo o kakvoj se ekipi radi. Kvalitetni su, vole igrati i svjesni smo njihove snage. Spremni smo za sutrašnji meč, znamo njihova očekivanja, a Borac je sa razlogom na liderskoj poziciji", rekao je Kovač, te zatim kazao.

"Želimo ispunjen Mokri Dolac, igramo dobro i imamo odličnu ekipu. Ne bježimo od toga da sutra očekujemo pozitivan ishod. Naš cilj su sva tri boda i da to bude kruna ove polusezone", rekao je Kovač.

Zatim je bio veoma emotivan.

Oglasi

"Iskreno sam se nadao da me neće niko pitati, jer prorade emocije. Nakon puno godina napuštam Posušje i sigurno nije bilo lako. Šta reći.. Zahvalan sam Posušju na svemu što su mi ponudili, bez njih ovo ne bi bilo moguće", dodao je Kovač.

Riječ je dobio i sjajni defanzivac Branko Vrgoč.

"Spremni smo i očekujemo tešku utakmicu, ali ne baš lijepu. Želimo izvući maksimum, pa ćemo vidjeti šta će biti. Svaka utakmica je ista, neću nikoga podcijeniti i nama je da radimo svoje.

Probat ćemo uzeti bodove", rekao je Vrgoč.

Naveo je da neće nikoga iz ekipe Borca izdvojiti, te da su svi kvalitetni, ali da njegova ekipa mora biti maksimalno skoncentrisanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nedostaje nam bodova. Možda je bolje da ne igramo toliko lijepo, ali da imamo više bodova. Preferiram bodove, više nego ljepotu. Atmosfera u ekipi je odlična, dobro smo trenirali i sutra to želimo da prenesemo na teren", jasan je bio defanzivac.

Sutrašnji meč se igra od 18 sati, a navijači Posušja najavljuju dolazak u velikom broju. Pravdu će dijeliti Benjamin Deljković iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi