Posušje se pred prozivku za Premijer ligu rastalo sa 13 nogometaša

Danas kreću sa pripremama

Posušje se pred prozivku za Premijer ligu rastalo sa 13 nogometaša

Samir Mlaćo
HŠK Posušje će sa pripremama za novu sezonu Premijer lige naše zemlje krenuti večeras.

Denis Ćorić će obaviti prozivku, a u narednim danima očekuju se i nova imena.

Klub iz Hercegovine danas je potvrdio odlazak čak 13 nogometaša kojima su se i zahvalili putem zvanične stranice.

“Ante Serdarušić, Ivan Mandurić, Stipe Soldo, Ivan Buhač, Senedin Hadrović, Nikola Šiško, Borna Gilja, Blaž Bošković, Frano Čolak, Nediljko Kovačević, Ivan Bubalo, Kristijan Sesar i Ivan Kurbaša više nisu igrači HŠK Posušje. Hvala vam na korektnom odnosu i sretno u nastavku karijere. Vaša imena ostat će upisana u povijesti ovoga kluba“, stoji u objavi HŠK Posušje.

Podsjetimo, Posušje je suvereno stiglo do titule prvaka u Prvoj ligi FBiH.

Danas je ovaj tim i zvanično dobio licencu za novu sezonu, a nije poznato ko će sve nastupati u elitnom društvu našeg nogometa s obzirom da je FK Krupa odustao od takmičenja.

"Prvostepena komisija za licenciranje klubova je donijela i Odluku o povlačenju licence FK''Krupa'' Krupa na Vrbasu jer su nastale značajne promjene uslijed kojih klub više ne ispunjava sve uslove propisane Pravilnikom o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH", navodi se na stranici NFSBiH.

Ostaje da se vidi hoće li timovi do Drugostepene komisije uspjeti da riješe probleme i da dobiju licencu, a u protivnom, neko bi iz potpune sjene u Prvoj ligi RS mogao dobiti priliku da zaigra u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako sada stvari stoje, nemamo kompletnu listu timova koji će u sezoni 2021/22 igrati u Premijer ligi BiH.

Podsjećamo da je Mladost ranije ostala bez licence za Premijer ligu, a da je Olimpik odustao dva kola prije kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi