HSV do boda kod Borussije (M)

Bundesliga, 23. kolo

HSV do boda kod Borussije (M)

Edmir Škorić

Nogometaši Borussije Moenchenglabacha i HSV-a podijelili su bodove u prvom susretu 23. kola njemačke Bundeslige.

Borussia, najugodnije iznenađenje ove sezone u Bundesligi, nije uspjela pred oko 54.000 gledatelja doći do nove pobjede. Remizirali su s HSV-om 1:1.

Poveli su domaći igrači na samom isteku prvog dijela. Juan Arango, specijalista za asistencije u redovima Borussije, umjesto direktno udarca iz slobodnjaka loptu je ubacio pred peterac gostiju, a Mike Hanke sjajno glavom loptu poslao uz samu desnu stativu nemoćnog Jaroslava Drobnyja.

Tako se Hanke iskupio za veliki promašaj u 27. minuti, kada je izašao sam pred češkog golmana, ali nije najbolje zahvatio loptu i ona je završila u rukama Drobnyja.

Izabranici Torstena Finka, koji već osam gostovanja u nizu nisu poraženi, stižu do izjednačenja u 56. minuti. Mladi turski reprezentativac Tolgay Arslan, rođen u Paderbornu, matirao Marca ter Stegena za konačnih 1:1.

Propustila je Borussia tako priliku da se bodovno izjednači s liderom tabele, imenjakinjom iz Dortmunda. Sada su na dva boda od aktuelnih prvaka, koji imaju utakmicu manje.

Borussia nije poražena posljednjih sedam utakmica. HSV se ovim bodom izjednačio s osmoplasiranim Wolfsburgom na tabeli. Obje momčadi imaju po 27 bodova.

Bundesliga, 23. kolo:

Borussia (M) - HSV 1:1 (Hanke 45/ Arslan 56)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.