HSV do sigurne pobjede

15. kolo Bundeslige

HSV do sigurne pobjede

Fudbaleri HSV-a došli su do sigurne pobjede nad ekipom Nürnberga, u okviru 15. kola njemačke Bundeslige.

Hamburger SV je na svojoj Imtech Areni dočekao momčad Nürnberga, isprativši ih sa dva gola. Prva ozbiljnija prilika viđena je u 23. minuti, kada je Tomas Pekhart zamalo iskoristio veliku šansu, ali je Jaroslav Drobny sigurno intervenisao. 

Već u slijedećem napadu domaći su došli do vodstva. Drobny je dobro degažirao loptu, pronašao Paola Guerrera u napadu, a potonji se sjajno snašao i doveo HSV do minimalne prednosti. Igrala se 37. minuta kada je Pekhart imao još jednu ozbiljnu priliku.

Alexander Esswein je centrirao, a Pekhart pogađa prečku. To je bila posljednja prilika u prvom dijelu susreta. Gosti su dobro otvorili drugo poluvrijeme i došli do dvostruke prednosti u 62. minuti.

Gokhan Tore je lijepo uposlio Marcella Jansena, koji neometano sa 10-ak metara šalje loptu u mrežu gostiju. Nekoliko minuta kasnije, Esswein je imao još jednu odličnu šansu, ali drugi put na ovom susretu pogađa okvir gola. 

Konačan rezultat glasio je 2:0, a HSV-u je ovo bila šesta uzastopna utakmica bez poraza. Nakon dolaska novog trenera, Thorstena Finka, nanizali su četiri remija i dvije pobjede, te polako, ali sigurno bježe iz opasne zone.

Bundesliga, 15. kolo (nedjelja):
HSV - Nürnberg 2:0 (Guerrero 23, Jansen 62)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.