HSV nakon Spahića doveo još jednog defanzivca

Gotoku Sakai novo pojačanje

HSV nakon Spahića doveo još jednog defanzivca

Hamburger Sport Verein u sljedećoj sezoni želi izbjeći paniku u borbi za opstanak, pa su u ovom klubu posegnuli za brojnim pojačanjima.

Dan nakon dolaska bh. reprezentativca Emira Spahića, na Imtech Arenu je stigao još jedan defanzivac. Dojučerašnji igrač Stuttgarta Gotoku Sakai potpisao je višegodišnji ugovor sa velikim njemačkim klubom i pridružio se svojim bivšim saigračima.

Ovaj 24-godišnji reprezentativac Japana je u karijeri nastupao za samo dva kluba, i to Albirex Niigatu i Stuttgart, u koji je stigao 2012. godine. U dresu popularnih Švaba Sakai je odigrao preko 80 utakmica, a postigao je jedan gol.

Sakai igra na poziciji lijevog i desnog beka, a HSV je za njegove usluge Stuttgartu platio 700.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.