HSV ostvario veoma bitnu pobjedu protiv Monchengladbacha

Njemačka Bundesliga

HSV ostvario veoma bitnu pobjedu protiv Monchengladbacha

Fudbaleri HSV-a upisali su danas veoma bitnu pobjedu protiv Borussije Monchengladbach na domaćem terenu sa 2:1 u okviru njemačke Bundeslige.

Gosti su danas bolje otvorili meč pa su poveli u 23. minuti, a strijelac pogotka bio je Christensen. Ipak, izjednačenj je stiglo prije kraja prvog poluvrremena jer je za HSV pogodio Kostić.

Drugo poluvrijeme donijelo je još jedan pogodak i to u mreži gostiju, a za veoma bitna tri boda pogodio je Wood.

HSV je nakon ove pobjede ostao na 16. mjestu sa 26 bodova, ali sada imaju isti broj bodova kao Bremen i Wolsfburg koji se nalaze u sigurnoj zoni. S druge strane, Borussia je ostala na 9. mjestu sa 32 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi