HSV pobjedom zasjeo na čelo

HSV pobjedom zasjeo na čelo

Edmir Škorić

Posljednju današnju utakmicu 5. kola Bundeslige odigrali su Hamburg i Stuttgart, a domaća momčad pobjedom je zasjela na vrh Njemačke.

Kako je Bayer pobjedom napustio Wolfsburg, HSV je danas bio primoran pobijediti Stuttgart i tako ostati u korak sa "apotekarima".

Hrvatski reprezentativni napadač Mladen Petrić zatresao je mrežu "švaba" nakon pola sata igre, to je ujedno bilo sve u prvih 45 minuta. U nastavku Elia donosi radost HSV-u, ali par minuta poslije Pogrebnyak pogađa za smanjenje rezultata i produženje neizvjesnosti.

I kada su gosti očekivali da postignu pogodak i sa bodom se vrate kući, iskusni Ze Roberto pogodio je za konačnih 3:1. HSV je sada preuzeo vodeću poziciju ispred Bayera zbog bolje gol razlike.

Sutra se sastaju Werder i Hannover, te Koeln i Schalke 04, čime će se kompletirati 5. kolo.

HSV - Stuttgart 3:1
30' - 1:0 Petrić
58' - 2:0 E. Elia
62' - 2:1 Pogrebnyak
90' - 3:1 Ze Roberto

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije