HSV , PSG i CSKA na mukama?!
Elano i City u Aalborg na "izlet"?

Kup UEFA

HSV , PSG i CSKA na mukama?!

Edmir Škorić

Nakon Werdera i Marseillea, večeras ćemo saznati i preostalih šest četvrtfinalista Kupa UEFA. CSKA Elvira Rahimića u Donjecku brani prednost od jednog gola, HSV gostuje u grotlu Istanbula, a ruski Zenit pokušaće napravit čudo.

Jučer smo saznali prva dva četvrtfinalista Kup UEFA, budući da su u uzvratnim utakmicama spretniji bili igrači Marseillea i Werdera, u odnosu na Ajax i francuski St. Etienne.
Nakon što su u Udinama poraženi bez ispaljenog metka, ruski Zenit večeras na stadionu "Petrovsky" u St. Petersburgu ima priliku da popravi rezultat iz prve utakmice. Ipak, Udinese je na vratima četvrtfinala. Dick Advocaatu nedostaje kreativnosti u igri, to je sigurno, od kada je Andrei Arshavin prešao u londonski Arsenal. Holandski trener je izjavio kako vjeruje da je Udinese "spor" u odbrani, te da će to biti prava prilika za Zenit.

Sa druge strane "Bianconeri" su svjesni rezultata iz prve utakmice, te će, nada se trener Pasquale Marino, pametnom igrom svih 90 minuta, sačuvati prednost od dva gola sa Friulija.
Kod Rusa, Tomas Hubocan i Nicolas Lombaerts su povrijeđeni, a kapiten Anatoliy Tymoschuk je prošlog vikenda zadobio povredu rebra, te je upitno dali će večeras zaigrati, ali ruski mediji vjeruju u njegovu spremnost.

Udinese će biti uskraćen za usluge glavnog štopera Maurizio Domizzi, koji je suspendiran. Andera Coda, Damiano Ferronetti i Fernando Tissone su povrijeđeni.  

Nimalo lak posao imaće Paul Le Guen sa Paris SG-om na gostovanju kod portugalske Brage. Nakon "mršavih" 0:0 ma "Parku prinčeva" PSG u Portugal dolazi u nadi da će zabiti pogodak, te tako, ukoliko bude neriješeno, proći u četvrtfinale.

Le Guen je bio šutljiv i nije otkrivao ko će započeti u Bragi, te je izjavio: "Uvijek sam objavljivao moj početni sastav na dan kada se igra utakmica. Igrači će to doznati u četvrtak. Mickaël Landreau će biti na golu, a ostalo je...".
Trener Parižana ističe kako 0:0 nije baš najbolji rezultat za njih, ali da oni sigurno imaju dobre šanse za četvrtfinale.

Moskovski CSKA našeg reprezentativca Elvira Rahimića gostuje u Donjeck, nakon što su u prvoj utakmici slavili sa minimalnih 1:0, golom Vagner Lovea sa bijele tačke.
Shakhtar igra bez Dmytra Chygrynskyya, jednog od ključnih igrača odbrane koji je suspendiran, a trener Lucescu priznaje da Razvan Rat neće biti spreman za večeras. Hubschman, Oleksandr Kucher, Fernando i Dario Srna imaju po jedan žuti karton, te se moraju strogo paziti, u slučaju da Ukrajinci prođu dalje.

Rusi ne mogu računati na suspendiranog Zhirkova, a naš Elvir Rahimić bi uprkos nedavnoj povredi trebao biti u kombinaciji za večerašnji susret.

Zanimljivo će biti i u Istanbulu gdje Galatasaray dočekuje njemački Hamburg SV, te se razlogom, nada pobjedi i četvrtfinalu. Razlog optimizmu leži u odličnoj utakmici, gdje su Turci remizirali u Hamburgu. Golom Akmana gosti su vodili, ali je Jansen donio konačan ishod ove utakmice. Emre Asik zbog crvenog kartona propušta večerašnju utakmicu.

Jedan od favorita ovosezonskog takmmičenja je ekipa Manchester Cityja, koja nakon 2:0 u Manchesteru, gostuje danskom Aalborgu. Dakako, favorit večeras su "nebesko-plavi". Trener Magnus Pehrsson neće moći računati na Thomasa Enevoldsena, Steve Olfersa, te napadača Jeppe Curtha koji je pretrpio povredu u nedjelju. Gosti večeras igraju sa Brazilcem Robinhom, koji se vraća u startnu postavu, a Craig Bellamy će odmarati, budući da se još nije u potpunosti oporavio od povrede koljena. Kompany se vraća nakon dvije utakmice neigranja zbog ozljede.

U Kharkivu Metalist dočekuje Dinamo Kiev u ukrajinskom derbiju Kup UEFA, a gosti iz Kijeva dolaze sa minimalnom prednošću od 1:0 iz prve utakmice, koju im je "napravio" Ognjen Vukojević golom u 54. minuti.

Uzvratni susreti osmine finala Kupa UEFA:
Shakhtar - CSKA M. (0:1)
Metalist K. - Dinamo K. (0:1)
Galatasaray - Hamburg (1:1)
Braga - Paris SG (0:0)
Aalborg - Manchester C.(0:2)
Zenit - Udinese (0:2)
Ajax - Marseille 2:1 (1:2)
St. Etienne - Werder B. 2:2 (0:1)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.